Mäklarstories

Berättelser från det ”guldkantade” yrket

”Att vara företagare och fastighetsmäklare är ett annat sätt att leva och tänka – sju dygn i veckan året runt!”

Efter 20 år som aktiv fastighetsmäklare och ägare av ett mäklarföretag har jag varit med om många intressanta och lärorika affärer. Den ena affären är inte den andra lik eftersom det alltid är olika människor, som befinner sig i olika livsskeden det handlar om.

Jag har nästan alltid känt att det har varit både roligt och spännande att åka till mitt arbete. Som mäklare vet man nämligen aldrig hur dagen ska bli. Kommer jag få igång en budgivning? Kommer Anderssons få sitt lån? Kommer bostadsrätts-föreningen godkänna familjen Bengtsson som medlem trots betalningsanmärkning? Hur kommer köparna att ställa sig till förhöjda radonvärden? Tänk om det dyker upp särkullsbarn i dödsboet? Hur ska jag förklara för köparna att säljarna vill ha mer betalt för sin fastighet? Snubbeltrådarna är nog lika många som genomförda affärer.

Ibland har jag tänkt: ” nu har jag väl ändå varit med om det mesta som kan hända”, då dyker det upp nya problem att tackla.

Omslagsbilden berättar förhoppningsvis något om hur utsatt man kan känna sig som mäklare.

MÄKLARSTORIES är en ”gåva” till blivande förhoppningsfulla fastighetsmäklare och mina hårt arbetande kollegor runt om i Sverige. Välkommen att ta del av 25 olika berättelser från det ”guldkantade” mäklaryrket!

Birgitta Kulling
Författare & Auktoriserad fastighetsmäklare emerita

285 kr + frakt

Sagt om boken

Mäklarstories är en bok som visar på hur mångfacetterat mäklaryrket är.

Hur du som mäklare ”går på lina” mellan köpare och säljare och då gäller det att ”hålla balansen”. Birgitta Kulling gör detta med bravur i sin bok och med en enorm omtanke och proffsighet som aldrig tycks sina. Full av energi och styrka leder hon oss genom hela boken och efter varje berättelse kommer en eftertänksam sensmoral som läsaren själv kan få fundera kring. Snabbt märker du att det inte räcker med att göra sitt ”yttersta” utan mäklaren måste allt som oftast vara beredd att göra mycket mer.

Alla människor bär på en historia som oftast kommer upp till ytan när det rör sig om stora pengar och en av livets viktigaste affärer som det är att sälja eller köpa sitt hem. Birgitta Kulling sätter kundens behov i centrum som den entreprenör med fingertoppskänsla hon är. En del förvecklingar blir det i denna bok som både upprör men allra mest berör.

Efter att jag läst denna bok har jag en helt ny bild av mäklaryrket.

Jag säger bara MÄKLARSTORIES – ÄNTLIGEN är den här!

Christina Bro
Art Director och företagare

Att sälja eller köpa bostad är ofta den enskilt största affären en person gör i sitt liv och även om alltfler byter bostad allt oftare blir det inte alltid enklare. Personlig försäljning av detta slag handlar om att kunna skapa, hantera och utveckla relationer med och mellan människor.

Som säljarens ombud står mäklaren och det krävs inte sällan stora ansträngningar för att ena parterna.
Birgitta Kulling – med många år som mäklare och företagare – relaterar ett 25-tal situationer, flertalet med delar av igenkännande för läsaren på ett eller annat sätt. Varje avsnitt avrundas av en sammanfattande ”sensmoralruta”.

Den potentiella läsekretsen är stor, men kanske ändå viktigast är blivande bostadsköpare eller dito säljare. Boken torde också kunna användas i fastighetsmäklarutbildningar. 

Hasse Anderberg
Recension i Bibliotekstjänst(BTJ) häfte 19, 2010