Drömprinsen från Fagerstad

En psykopats tillblivelse, uppväxt och härjningar

Han är spännande, charmig och uppmärksam – en riktig drömprins! Alla bländas, och alla duperas. När han nått sitt mål framträder en person med en grandios självbild, feg men manipulativ, beräknande, svartsjuk och utan empati: en psykopat. Rädda sig den som kan.

Agne föds som resultat av ett övergrepp. Hans mor är alltför ung och ser barnet som ett ovälkommet hinder vilket gör att den naturliga anknytningen uteblir. Efter några år får Agne en halvsyster som får all den kärlek han saknat och avundsjukan kommer fort. Känslan av utanförskap sätter sig fast och börjar gro.

Drömprinsen från Fagerstad är en både lärorik och underhållande roman om en psykopats tillblivelse, uppväxt och härjningar. Vi följer Agnes utveckling och hur han senare i livet förför fem kvinnor och skaffar sig tillgångar på deras bekostnad. På ett fängslande sätt undersöker boken hur man känner igen psykopati och om det går att förebygga, eller bota.

Birgitta Kulling
Författare

250 kr + frakt

Redaktörskommentarer från Lava

”Nu har jag läst det mycket intressanta manuset Drömprisen från Fagerstad, som handlar om Agne, ett ovälkommet barn, och hur han utvecklas till en psykopat. Det är väl beskrivet från hans barndom och upp genom livet. Manuset har ett bra upplägg uppdelat på tre delar där författaren förklarar genom att skickligt gestalta Agne hur en psykopat uppträder och beter sig. Hur drömprinsen förvandlas till något annat.

Det är sorgligt att läsa om Agnes barndom och att han fick sitt namn när hans mamma, Mona, kände sig som en metmask på en krok. Det är bra skrivet.
Manus griper tag i läsaren och lämnar ingen oberörd. Författaren har verkligen lyckats förmedla sitt budskap och byggt det kring en story som verkligen berör.”