Mäklarstories – scener hämtade från
möten mellan människor

Mäklarstories är en bok som visar på hur mångfacetterat mäklaryrket är.

Hur du som mäklare ”går på lina” mellan köpare och säljare och då gäller det att ”hålla balansen”. Birgitta Kulling gör detta med bravur i sin bok och med en enorm omtanke och proffsighet som aldrig tycks sina. Full av energi och styrka leder hon oss genom hela boken och efter varje berättelse kommer en eftertänksam sensmoral som läsaren själv kan få fundera kring. Snabbt märker du att det inte räcker med att göra sitt ”yttersta” utan mäklaren måste allt som oftast vara beredd att göra mycket mer. Alla människor bär på en historia som oftast kommer upp till ytan när det rör sig om stora pengar och en av livets viktigaste affärer som det är att sälja eller köpa sitt hem. Birgitta Kulling sätter kundens behov i centrum som den entreprenör med fingertoppskänsla hon är. En del förvecklingar blir det i denna bok som både upprör men allra mest berör.

Efter att jag läst denna bok har jag en helt ny bild av mäklaryrket.

Jag säger bara MÄKLARSTORIES - ÄNTLIGEN är den här!

Christina Bro
Art Director och företagare

Illustration

Mäklarstories på TV4

Se klippet här

Recension från Bibliotekstjänst

Läs recensionen från BibliotekstjänstBirgitta Kulling

Birgitta Kulling ”Att vara företagare och fastighetsmäklare är ett annat sätt att leva och tänka – sju dygn i veckan året runt!”

Efter 20 år som aktiv fastighetsmäklare och ägare av ett mäklarföretag har jag varit med om många intressanta och lärorika affärer. Den ena affären är inte den andra lik eftersom det alltid är olika människor, som befinner sig i olika livsskeden det handlar om.

Jag har nästan alltid känt att det har varit både roligt och spännande att åka till mitt arbete. Som mäklare vet man nämligen aldrig hur dagen ska bli. Kommer jag få igång en budgivning? Kommer Anderssons få sitt lån? Kommer bostadsrätts-föreningen godkänna familjen Bengtsson som medlem trots betalningsanmärkning? Hur kommer köparna att ställa sig till förhöjda radonvärden? Tänk om det dyker upp särkullsbarn i dödsboet? Hur ska jag förklara för köparna att säljarna vill ha mer betalt för sin fastighet? Snubbeltrådarna är nog lika många som genomförda affärer.

Ibland har jag tänkt: ” nu har jag väl ändå varit med om det mesta som kan hända”, då dyker det upp nya problem att tackla.

Omslagsbilden berättar förhoppningsvis något om hur utsatt man kan känna sig som mäklare.

MÄKLARSTORIES är en ”gåva” till blivande förhoppningsfulla fastighetsmäklare och mina hårt arbetande kollegor runt om i Sverige. Välkommen att ta del av 25 olika berättelser från det ”guldkantade” mäklaryrket!

Birgitta Kulling
Författare & Auktoriserad fastighetsmäklare emerita

Fakta om Mäklarstories

ISBN 978-91-978911-0-3
Titel Mäklarstories
Författare Birgitta Kulling
Illustratör Marie Pettersson
Copyright 2010 Birgitta Kulling
Utgivare Förlag Staffansgården AB
Tryck Carlssons Tryckeri, Uppsala
Första upplagan, 2010